Lunch

soep van rode biet en feta

27 september 2016

Ik wou daarnet een soep maken voor deze middag en merkte dat ik eigenlijk zo goed als geen groenten heb liggen. Maar daar lag wel rode biet en ik vind het altijd lastig om daar iets mee te doen. Dus nam ik mijn ‘soepboek’ van Matthew Drennan en daar stond toch wel een recept in zeker. Super makkelijk. 2 grote voorgekookte rode bieten in blender (kan je bio kopen). Sap van sinaasappel toevoegen, zeezout, zwarte peper en cayenne peper en 4 eetlepels griekse yoghurt. In het recept staat nog ongezoet veenbessensap maar dat had ik niet. Alles blenden en verder kruiden naar smaak. Dit is heerlijk om zo te eten/drinken. Maar gezien ik niet veel anders heb om te eten deze middag doe ik er nog feta bij. Afwerken doe je volgens het boek met munt maar wegens gebrek aan dit kruid gebruikte ik nu bieslook. Ik proefde al toen ik alles gemixt had en echt wel lekker 🙂 En ik ben ook wel trots op de foto 😉

You Might Also Like