Lunch

Ajuin/prei soep

24 juni 2015

Ik werkte vandaag alleen thuis en op de middag wil ik dan ook snel kunnen eten. Vroeger nam ik dan al rap een boterham met beleg dat voorhanden was. En was er geen speciaal beleg dan werd het een boterham met confituur of choco. Dat doe ik al lang niet meer maar wat zijn de alternatieven? Ik eet graag soep (zeker als het niet al te warm is) maar dit moet ook snel gaan. Deze middag koos ik voor snelle ajuin/preisoep.

In klein pannetjes olijfolie zacht verhitten. 2 grote ajuinen in grote ringen snijden en 1 volledige prei in kleine ringetjes. Dit stoven in de olie en kruiden met zeezout en peper. Ik liet het kwartier zachtjes stoven met deksel op de pan zodat de groenten snel zacht worden. Groenten overgieten met water tot het net onder staat. Ik gebruikte beetje bouillon van de biowinkel. Laten koken en terug met deksel op zacht vuur even verder laten pruttelen. Op het einde voegde ik nog klein beetje appelazijn toe omdat ik graag die zurige toets heb. Wanneer je dit niet lust kan je het ook gewoon weglaten. Even proeven of smaak goed zit. Je kan dit zo puur eten maar ik hou ook van kaas en eet dit graag met gemalen kaas snel even onder de grill. Dan lijkt het heel erg op Franse ajuinsoep. Of ik strooi er wat schilfers parmezaan over. Je kan deze soep ook eten met zuurdesembrood maar dan geen kaas erbij 😉

Ik at de soep om 13:00 en het is nu 15:00 en nog steeds geen honger. Wel grote kom gegeten!

You Might Also Like