Hoofdmaaltijd

Beste zoete aardappel recept dat ik al heb gegeten

20 oktober 2016

Dit is zowat het beste zoete aardappel recept dat ik al gegeten heb. Ik heb een heel leuke blog ontdekt van een Amerikaanse dame die recepten post die ze heeft leren kennen op haar vele reizen en dit is er eentje van. Maar ik heb er wel een hormoon balancerende versie van gemaakt 😉 6 zoete aardappelen koken in de schil (ongeveer 45 minuten). Aardappelen schillen, prakken met een vork en 1 ei toevoegen, 1/4 kop parmesan en himalayazout + zwarte peper. Let op met zouten want de parmesan maakt het ook al zout. Normaal moet je daar dan nog bloem aan toevoegen om gnocchi van te maken maar dat heb ik dus niet gedaan. Ik heb de ‘puree’ in ovenvaste schaaltje verdeeld, nog wat bestrooien met parmesan en onder de grill tot het wat begint te kleuren.

Ondertussen 4 eetlepels boter smelten en 15 blaadjes verse salie op middelhoog vuur bakken tot de blaadjes knapperig zijn. Blaadjes eruit vissen en apart houden. 2 middelgrote sjalotten in fijne stukjes stoven in de boter. Pan van het vuur nemen en 3 eetlepels balsamico toevoegen.

Het lekkere zit vooral in de combinatie van de smaken. De zoet/zoute aardappel met het zuurzoete van de ajuin en de knapperige salie. Perfect bijgerecht!

You Might Also Like