Lunch

Warme tomaat mozzarella

2 november 2018

Je kent de klassieke tomaat mozzarella. Lekker fris in de zomer maar tijdje geleden had ik echt wel zin in iets warm als lunch. En enige ingrediënten die ik in de koelkast vond waren tomaat en mozzarella. Dus deed ik het volgende: afwisselend sneetje tomaat en sneetje mozzarella in vuurvast schoteltje. Kruiden met peper en zout, en royaal verse basilicum erop. Besprenkelen met bio balsamico en paar minuten in de oven. Ik weet niet meer precies hoe lang maar ik vermoed 10 minuten of net iets langer op 180°. De kaas mag licht bruin worden. Ik doe opzettelijk geen olijfolie op dit gerecht voor het de oven in gaat want ik gebruik bij tomaat mozzarella bij voorkeur mijn beste olijfolie. Maar dat is net een olie die niet al te warm mag worden want anders gaat de olie oxideren en dus niet zo gezond. Dus eens uit de oven laat ik het gerecht wat afkoelen (ik eet dit toch liever lauw warm) en dan pas royaal olijfolie erop. Ik heb dit gegeten met rijstwafel en smaken dat het deed 🙂

You Might Also Like