Lunch

Groenten in de oven

24 juni 2015

Een eenvoudig lekker recept vind ik groenten garen in de oven. Ik leg bakpapier op een bakblik en verdeel over het hele blik verschillende soorten groenten in middelgrote stukken gesneden. Meestal is dat ajuin, venkel, wortel, paprika, zoete aardappel, courgette…kan van alles zijn. Vooral zoete aardappel is heerlijk op deze manier en je kan ook alleen dit als groente gebruiken. Bestrooien met beetje zout, peper, verse rozemarijn en verse tijm, en klein beetje olijfolie (niet te veel want de groenten geven ook sappen af). Groenten in voorverwarmde oven zetten. Moet het snel gaan dan zet ik het op 180° maar dan moet je wel opletten dat de groenten niet te snel garen (vooral de ajuin). Soms leg ik tussendoor aluminiumfolie over de groenten als ajuin te snel gaat. Heb ik ruim de tijd dan zet ik het liever langere tijd in zachte oven (gaartijden hangen af van jouw smaak en oven dus tussendoor controleren). Ik eet dit bij voorkeur met gegrilde vis of vlees.

Sommigen beschouwen zoete aardappel als groenten en volgens anderen behoort het tot de koolhydraten. In elk geval is zoete aardappel boven gewone aardappel te verkiezen wanneer je graag jouw bloedsuikerspiegel stabiel houdt…

You Might Also Like