Hoofdmaaltijd Lunch

Mosselen met dipsaus van zure room

24 juni 2015

Het mosselseizoen is begonnen dus voor al wie lekker gezond wil eten, mosselen in de pan of op de BBQ! Ik heb zelfs enkele weken geleden gehoord dat mosselen ‘medicinaal voedsel’ zijn, ik weet niet of het klopt maar wil het graag geloven. Mijn meest natuurlijke recept is het volgende: rode ajuin in ringen, witte selder, prei en venkel in kleine blokjes kort even stoven in mosselpotje of andere kom. Ik gebruik normaal roomboter maar kan zeker ook in olijfolie (niet te hoog zetten dan) of kokosvet. Kruiden met heel klein beetje zeezout, peper, veel tijm en laurierbad (je kan ook currypoeder en look toevoegen).

Ondertussen zijn de mosselen afgespoeld en aan het weken in ruim water. Mosselen laten uitlekken en bij de groenten voegen. Nu op hoog vuur zetten, deksel erop en 5-tal minuten laten pruttelen. Even opschudden en checken of de mosselen al open zijn. Is dit het geval bij alle mosselen dan zijn ze klaar. Indien niet nog even laten pruttelen maar niet te lang. Je kan dit eten met dipsausje gemaakt van zure room, veel look en verse basilicum, eetlepel appelazijn en peper en zout. Zijn de mosseltjes op, bewaar dan zeker het mosselvocht in de diepvries voor later gebruik. Dit is de beste visfond die er bestaat (tip van Jeroen Meus die ik al jaren ter harte neem, ik gebruik nooit visfond in bokaal). Smakelijk!

You Might Also Like