Hoofdmaaltijd

Asperges op Vlaamse wijze

24 juni 2015

Het is nog heel even asperge tijd dus deel ik graag mijn gezond recept. Het lukt me best om asperges te schillen met een dunschiller wanneer ik die op snijplank leg. De achterkant breek je af op het ‘natuurlijk’ breekpunt. Meestal is dat zo’n kleine 2cm van de achterkant (die hou ik bij voor soep). De asperges leg je in een heel ruime kom koud water en breng je aan de kook. Zodra ze koken zet je die van het vuur met deksel erop.

Ondertussen kook je bio eitjes zo’n 10 minuten (ik gebruik ongeveer 2 eieren per persoon). Normaal eet ik asperges met verse roomboter maar je kan ook olijfolie gebruiken waarin je kort even verse salie bakt. Als kruiden gebruik je enkel Keltisch zeezout en peper. De asperges zet je nu terug op het vuur tot ze koken. Onmiddellijk afzetten en dan zijn ze perfect gaar. Laten uitlekken op keukenpapier, verdelen op bord en zeezout erover. De hardgekookte eitjes zijn ondertussen gepeld en met vork geprakt.

Verdeel de eitjes over de asperges en terug kruiden met wat zeezout en peper. Dit overgieten (mag royaal) met de kruiden olijfolie. Gebruik liefst milde olijfolie. Je kan er ook nog verse peterselie over snipperen wat tijdens de detox een heel goed idee is want peterselie helpt ontgiften. Smakelijk!

You Might Also Like