Zoete Zonde

Kokosbloesemcake

20 mei 2021

Ik heb net serieus zitten nadenken welke naam ik moet geven aan dit recept want ik heb het per toeval recent uitgevonden. Ik leg het effe uit. Mijn kids eten graag appels (me happy) maar nu en dan blijven er wel een aantal exemplaren liggen en hoe langer die blijven liggen, hoe minder aantrekkelijk ze zijn om op te eten.

Geen probleem denk ik dan, ik verwerk die gewoon even in appelmoes want vinden ze ook kei lekker. De appeltjes gewoon in klein beetje water laten stoven met deksel erop. Mixen tot helemaal glad, laten afkoelen en volgens smaak honing toevoegen. Klaar.

Maar een andere variant is natuurlijk appelcake. Kijk, ik eet graag desserten maar als er een dessert is dat ik wel elke dag kan eten dan is dat zonder twijfel appelcake. Probleem is alleen dat de jongens die appelstukjes helemaal niet lekker vinden in de cake dus maak ik af en toe om hen te plezieren ook wel eens een cake zonder appeltjes. En dan volg ik gewoon het 4/4 recept van de boerinnenbond: 4 eieren, 250gr goeie boter, 250gr rietsuiker + pakje vanillesuiker en 250gr bloem.

Dat was dus het plan en ik had al 4 eieren in een kom gebroken toen ik ontdekte dat er bijzonder weinig rietsuiker was en bijzonder weinig boter. Na een verdere speurtocht ontdekte ik dat er wel wat alternatieven waren waarmee ik kon experimenteren en dat heeft dus geresulteerd in mijn kokosbloesemcake 🙂

Ingrediënten: 4 eieren, 100gr rietsuiker, 100gr kokosbloesemsuiker, 100gr goeie boter, 100gr mascarpone, 150gr speltbloem. Eerst eieren en suiker mixen tot gladde massa. Ondertussen 100gr boter smelten en bij de eieren voegen. Mascarpone en bloem erdoor roeren, en beslag verdelen in een cakevorm. Ik gebruik meestal een rechthoekige vorm waar ik dan plakken kan van snijden. Ah ja, en bij dat woord “plakken cake” komt het water mij alweer in de mond 😉 50 minuten in voorverwarmde oven op 180°. Even prikken of er geen deeg meer aan het mes hangt en klaar.

Ik twijfelde tussen mascarpone cake en kokosbloesemcake maar de heerlijke smaak is mijns inziens helemaal te danken aan de kokosbloesemsuiker dus vandaar 🙂 Lekker ook om te combineren met noten, vooral pecannoten.

You Might Also Like