Snelle hap Tussendoortjes

Aspergesoep

26 maart 2017

Joepie, het is weer aspergetijd!!! Ik heb wel een foto van een groene asperge maar het zijn vooral de witte die mij momenteel bekoren 🙂 Gisteren aten we asperges à la Flamande maar deze post geeft ideeën wat je met overgebleven asperges kan doen. Ik had nog een paar asperges op overschot maar niet genoeg voor extra maaltijd. Dus daarnet in olijfolie ajuintje + 1 wit van prei + 1 selderij stengel gestoofd. 7 overgebleven asperges in stukken toegevoegd (topjes van de asperges apart houden). Kruiden met himalayazout en zwarte peper. Heel kort stoven, water toevoegen tot de groenten onderstaan. Deksel erop en laten koken tot alles heel zacht is.

Alles in de blender en daarna door een heel fijne zeef drukken in de kookpot. Ik gebruik daarvoor de achterkant van een pollepel. Beetje volle room toevoegen + wat water tot je de gewenste dikte hebt voor de soep. Klein beetje bouillon toevoegen (ik gebruik glutenvrije losse bouillon maar je zou perfect ook verse kippenbouillon kunnen gebruiken in plaats van water). Aspergetopjes toevoegen en het geheel aan de kook brengen en terug afzetten. De soep even laten afkoelen en net voor je de soep eet laat je het geheel nog eens koken en dan zijn de topjes lekker beetgaar. We hadden voor ons 5 een espresso tasje heerlijke soep en de 3 kids vonden het super lekker 🙂

You Might Also Like