Hoofdmaaltijd

Kip gratin met buffel mozzarella

11 december 2018

Ik heb gisteren nu echt waar een super top lekker kip gerecht gemaakt…helemaal toevallig. De maandag eten we meestal kip met worteltjes en boontjes. Doorgaans is dat kip met sojasaus en honing of gevulde kip of gesauteerde kip (recept van goeie ouwe boerinnenbond) maar nu wou ik toch eens iets anders. Ik had bio kipfilet, overschot buffel mozzarella en overschot bio parma ham die echt wel op moest. Dus werd het dit. Kipfilet in reepjes gebakken in kokosolie en kruiden met himalayazout, 2 takjes verse rozemarijn, kurkuma, zwarte peper, flink wat zachte curry en kurkuma. Als de kip bruin is 4 teentjes geperste look toevoegen en nog heel even laten meebakken.

Ondertussen in aparte pan 3 sneetjes parmaham in snippers en handvol verse salie in snippers in beetje olijfolie bakken tot beide krokant zijn. Even de pepermolen erover. Vervolgens in aparte gratin potjes kip en parma/salie snippers verdelen. Geraspte parmezaan erover en bedekken met buffel mozzarella. In de oven laten gratineren tot de kaas beetje bruin wordt. De kids vonden dit zeer geslaagd, alleen Stan net iets minder, maar die zit dan ook in een super kieskeurige periode. We aten dit terug met boontjes en worteltjes maar ik wil wel nog even uitdokteren welke groenten hier goed zouden bij passen want volgens mij kan dat nog beter. Broccoli lijkt me zeker optie alleen lusten de kids dat niet zo heel graag.

You Might Also Like