Lunch

Pure pompoensoep

19 november 2018

Ik heb iets geleerd over lekker koken van mijn hubby, echt waar! De wonderen zijn de wereld niet uit 😉 Hij had me al vaker verteld dat hij eigenlijks liefst pure soepen eet. Dat wil dus zeggen: 1 groente + ui (en kruiden uiteraard) maar dat is het. Ik combineer meestal groenten (vaak overschotjes) in mijn soepen. Tot nu toe had ik zijn advies niet opgevolgd tot hij zelf een erwtensoep had gemaakt. Kijk, ik maak enkel wat ik zelf graag eet en erwtensoep behoort niet tot de favorieten dus maakte ik het niet. Maar mijn echtgenoot lust wel heel graag erwtensoep dus maakte hij die maar zelf 😉 Ik proefde ervan en zei direct ‘amaai, hoe heb je dit gemaakt’? ‘Eenvoudig’ zei hij. Ui + erwten + kruiden en mixen. Heerlijk! Dus, ik ging aan de slag. Mijn laatste pompoensoep vond ik niet bijzonder geslaagd dus tijd voor experimenten. Zondag maakte ik ui + butternut squash (zo’n zandloper model pompoen) + kruiden. Ik gebruikte nu peper, zout, glutenvrije bouillon, koriander poeder en komijn poeder.

Je kan de soep afwerken met geroosterde zaden en of noten, je kan er ook krokant gebakken salie aan toevoegen (combineert super met pompoen). Al zou ik dan de koriander en komijn achterwege laten en eerder nog afwerken met parmezaan schilfers in combinatie met de salie. Je kan er gebakken champignons aan toevoegen of je kan het gewoon puur eten.

You Might Also Like