Chap

Kot spaghetti 1

22 augustus 2023

De oudste is 19 en studeert ondertussen in Gent. Dan moet je soms wel creatief zijn met het budget, dus daar horen gerechten bij die aan volgende criteria voldoen: goedkoop, lekker, makkelijk, minimaal aantal ingrediënten.

Wat heb je nodig? Een soort pasta naar keuze, klein blikje tomatenpuree (70gr), doosje gezeefde tomaten (500gr), 1 ajuin, 2 teentjes look, peper, zout, gedroogde marjolein en rietsuiker.

Ajuin in blokjes gesneden in beetje olijfolie stoven (niet bruin laten worden dus niet al te hoog vuur). Vrij snel voeg je de geperste look toe (bij gebrek aan een pers kan je de teentjes ook even zo goed indrukken als je kan met platte kant van een mes en dan in fijne stukjes snijden). Nog even omroeren en blikje tomatenpuree erbij. Nu al effe kruiden met zout, peper en marjolein en terug omroeren. Gezeefde tomaten erbij en nog even kruiden. Ik gebruik liefst de gezeefde tomaten van elvea want ik heb de indruk dat goedkopere soorten vaak zuurder smaken. Deksel erop en op matig vuur laten pruttelen om de ajuin verder zacht te laten worden. Doe best al een koffielepeltje suiker erbij en dan even proeven. Blijven kruiden en proeven tot de smaak goed zit 🙂 En dan alleen nog de pasta koken en zeker ook ruim zout in het water doen want pasta smaakt dan beter.

Hoe zuurder de tomaten, hoe meer suiker je erbij zal moeten doen. Heb je honing dan kan je de suiker ook vervangen door honing maar doe dat dan liefst in saus die niet al te heet is. Goeie honing is duur maar al het goede van de honing verdwijnt als je het verhit. Dus honing kan je zelfs beter erbij doen wanneer de spaghetti al op het bord geserveerd is. Alleen niet al te veel gebruiken! Deze pasta eet ik liefst met geraspte parmezaan maar je kan om het even welke kaas gebruiken. Smakelijk!

You Might Also Like